Kanapki z kurczakiem i warzywami
372g | 677 kcal | B: 45g | W: 4g | T: 48g
Składniki:
pieczywo niskowęglowodanowe - 3 szt.
mięso piersi z kurczaka - 100g
sałata - 3 liście
papryka - 50g
masło - 3 płaskie łyżeczki
olej - 2 łyżeczki
przyprawy - szczypta
Sposób przygotowania:
1. Mięso natrzyj olejem i przyprawami (zioła prowansalskie i chilli).
2. Podsmaż mięso na patelni teflonowej i grillowej, a następnie pokrój w drobne kawałki.
3. Pieczywo posmaruj masłem.
4. Na wierzch ułóż sałatę, pokrojoną paprykę i kawałki kurczaka.
Cukiniowa carbonara z boczkiem, śmietaną 30% i serem
795 g | 835 kcal | B: 53,28 g | W: 30 g | T: 57,59 g
Składniki:
cukinia - 240 g
czosnek - 7 g
oliwa z oliwek - 10 g
cebula - 110 g
ser żółty - 20 g
przyprawy - 2 g
śmietana 30%
Sposób przygotowania:1. Cukinię przepuść przez tarkę spiralną w celu utworzenia makaronu "spaghetti".
2. Obierz i pokrój cebulę oraz boczek w kostkę.
3. Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę i zeszklij ją. Dodaj boczek i podsmaż przez około 7 minut. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
4. Dodaj cukinię i smaż kilka minut od czasu do czasu mieszając aż cukinia zmięknie. Dodaj pieprz oraz sól.
5. Wlej śmietankę, dodaj starty ser. Zagotuj, wymieszaj i chwilę pogotuj aby sos zgęstniał.
Sorbet malinowy na mleczku kokosowym
485g | 582 kcal | B: 8g | W: 18g | T: 54g
Składniki:
maliny - 3 garści
mleczko kokosowe - 250g
erytrytol - 5 łyżeczek
Sposób przygotowania:
1. Maliny umyj, wysusz ręcznikiem jednorazowym i zamróź na około 6 godzin. Jeżeli masz mrożone maliny, to możesz pominąć ten etap.
2. Zamrożone maliny, mleczko kokosowe oraz erytrytol przełóż do naczynia blednera i zblenduj na gładki sorbet.